ponedeljek, 24. avgust 2020

MATT Karantena

Pivo

Karantena

Pivovarna

Craft Pivovar MATT - Stara Cerkev

Stil

IPA

Alkohol

5,6%



Marec in april 2020 sta bila brez dvoma najbolj zaznamovana s karanteno. Kljub temu pa so v kočevski pivovarni MATT nadaljevali s svojim delom in to obdobje tudi zaznamovali s posebno serijo IPA piva, poimenovano obdobju primerno - Karantena. 

Karantena je precej motnikavega telesa, ki je oranžno-jantarne barve, pokriva pa ga ne pretirano obstojna umazano vela glava. V aromi navdušuje s kar lepo izrazitim hmeljnim značajem sladkih sadežev, še posebej se pri tem izkaže sočna breskev. Srednja grenkoba kar dobro podraži po jeziku - v začetku jo spremlja nekaj blage sladkobe, medtem ko je v finišu kar pošteno suha, le-to pa se potem nadaljuje še v trajajoč pookus.

MATTova Karantena je pivo tipično lahkotnega telesa in značilnih IPAstih lastnosti modernih zvarkov tega popularnega stila. Karakterno pivo za spomin na obdobje, ki bi ga najraje hitro pozabili - naj ostane le spomin na pivo.  


Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → soliden, korekten IPA, tipične lastnosti, karakteren in lepo piten - IPA

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar