petek, 14. avgust 2020

Loo-blah-nah USA Wheat

 

Pivo

USA Wheat

Pivovarna

Pivovarna Loo-blah-nah - Ljubljana

Stil

Pšenični ale

Alkohol




Vsakotedenska menjava specialca v Točilnici Loo-blah-nah je tokrat na pipe prinesla USA Wheat. Pšenični ale z ameriškem karakterjem, ki se je pojavil zgledno z visokim ameriškim obiskom v Sloveniji. Kakorkoli, pivo kot nalašč za poletne visoke temperature, da osveži in odžeja.

Ameriški pšeničnjak je zelo motnega telesa izjemno blede rumene barve, njegov izgled pa dopolnjuje tanka, a kar lepo obstojna bela pena, ki je lepo kremasta. V aromi se pojavi nežno začinjena nota s čisto blagim citrusnim pridihom, ki mu doda nekaj svežine. Okus je lahkotno grenkoben, nekoliko začinjen, a le malenkostno, na koncu pa ponuja še rahlo poprast finiš. Nežen, a kar trajajoč in rahlo začinjen pookus pa še nekaj časa pusti svojo sled.

USA Wheat je srednje lahkotnega telesa in v kombinaciji z nizko stopnjo alkohola deluje zelo lepo piten. S svojo sicer nekoliko nižjo karbonacijo pa deluje malo bolj bolj nasiten in malenkostno manj svež. Vsekakor pa ostaja pivo, zelo primerno poletnemu vremenu.   


Kje naj ga iščem?


  • Točilnica Loo-blah-nah (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → lahko piten in preprost, malo "flat", tako da mu malo zmanjka svežine

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar