ponedeljek, 31. avgust 2020

Matenc Ris

Pivo

Ris

Pivovarna

Pivovarna Matenc - Begunje pri Cerknici

Stil

Cesarski stout

Alkohol

10,7%



V pivovarni Matenc je po nekaj ostalih, bolj preprostih in nežnih živalih prišel čas tudi za Risa - tako po imenu, kot tudi po stilu (Russian Imperial Stout). Močno, temno in kompleksno pivo, ki zaradi svoji % ne dopušča nobene šibkosti.  

Matenčev Ris je izjemno temne rjave barve, skorajda že čisto črnega odtenka, srednje velika bež glava pa se kar hitro izmakne. Sladni značaj je lepo izražen v aromi in se pokaže z notami čokolade in piškotov v ospredju, spremlja pa ju še nekaj nežnih praženih tonov v ozadju. Tudi v požirku pride do izraza sladna sladkoba, na čelu s kakavom in kar precej vanilijastega karakterja. Sledi ji srednja grenkoba, za konec pa nam Ris prihrani še nekaj praženega priokusa, ki še kar nekaj časa počaka v ustih. 

Ris iz pivovarne Matenc je nekoliko bolj polnega značaja in stilu primerno počasi in svilnato spolzi po grlu. Na tej poti pa tudi kar lepo pogreje s svojo alkoholno toplino. Pivo, ki že samo po sebi kar kliče po tem, da se ga razdeli in počasi uživa v njem. 


Kje naj ga iščem?


  • Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → korekten RIS, lepo piten, čeprav malo bolj alkoholno občuten, še vedno pa zelo prijeten in se mi dopade

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar