ponedeljek, 3. avgust 2020

Lobik Baby Yoduh 3000

Pivo

Baby Yoduh 3000

Pivovarna

Lobik Brewery - Maribor

Stil

NEIPA

Alkohol

7%



Da Lobikom ne postane dolgčas, zvarijo novo serijo piv, po možnosti različnih podstilov NEIPA. Najšibkejši iz serije Yoda je Baby Yoduh 3000, NEIPA s 7% alkohola in zvarjen s hmeljema citra in equinox. Motno, juicy in nevarno (pitno) - Lobikov trademark. 

Najšibkejši Yoda že na prvi vdih navduši s prijetno in sočno tropsko aromo s sladkim značajem - mango, pasijonka, ananas in podobne zadeve skupaj s citrusi. Tudi na pogled daje zelo "juicy" vtis - izjemno motno telo mlečno oranžne barve, se skriva pod umazano belo glavo, a le za zelo kratek čas. V požirku prevlada nežna grenkoba s kar precej citrusnega značaja, v finišu pa se pojavi še nekaj malega sladkobe. Travnati pookus, nekoliko zeliščno grenkoben, pa kar lepo postane v ustih. 

Baby Yoduh je lahkotnejšega telesa iz zelo lepo skrite alkoholne stopnje, kar ga dela nekoliko nevarno pitnega. S svojim "juicy" značajem, ki ga pošteno povedano sedaj pa že kar pričakujemo od Lobikov, pa bo navdušil pivce in ljubitelje NEIPA stila. 


Kje naj ga iščem?


  • Pivoljub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → čisto v (Lobik) stilu, juicy in zelo pitno, čeprav v pookusu malo seka z zeliščnim grenkobnim značajem

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar