torek, 16. julij 2019

Artesian Time Out Amber Ale


Ime: Time Out Amber Ale
Pivovarna: Pivovarna Artesian, Ljubljana

Stil piva: Jantarni ale

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V okolici Ljubljane, v smeri proti Sneberjam, je zrasla nova mala pivovarnica. Pivovarna Artesian je nastala kot dopolnilna dejavnost na domači kmetiji, eno izmed piv, ki ga na kmetiji varijo, pa je tudi jantarni ale.

jantarni Time Out je temnejšega odtenka, vleče kar proti bakreno-rjavi barvi, prekriva pa ga tanka umazano bela glava, a le za zelo kratek čas. Aroma je lepo izrazna in prepoznavna, pokaže pa prijeten karamelno-piškotni značaj, v spremljavi pa je še nekaj sladkih sadnih not. Srednje nežna grenkoba zaznamuje okus, a jo zelo pogumno spremlja tudi prijetno zaznaven in rahlo sladek značaj sladu, predvsem s karamelo. Pookus, lahkotno poprast, še malo podraži in to je to.

Time Out Amber Ale se izkaže kot zelo prijeten in piten jantarni ale, ki je lahkotnejšega telesa in preprostejšega značaja (kot mora biti), a vseeno z lepo izraženim sladnim karakterjem - pivo za nekoliko nežnejše trenutke in ljubitelje nežnejših, sladno naravnanih piv.




  • GreGurMan (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → povsem korekten in simpatičen amber ale, ki preprosto steče, a vseeno ponudi nekaj značaja - simpel ampak soliden
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar