torek, 9. oktober 2018

Frizi spIPAnec Session IPA


Ime: spIPAnec Session IPA
Pivovarna: Frizi Beer Kraft Pivovarna, Ptuj

Stil piva: Lahki IPA

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

IPA je lahko super okusna zadeva, a kaj, ko je zaradi (ponavadi) nekoliko višje stopnje, ne moremo kar tako piti eno za drugo. No, ravno zaradi tega so pivovarji "pogruntali" session IPA stil - pivo, ki vsebuje vse lastnosti klasičnega IPA piva, a ob prijetno nižji alkoholni stopnji. En tak svoj session IPA zvarek pa so pripravili tudi v ptujski Frizi pivovarni.

Frizijev Session IPA je kar precej motne oranžno-zlate barve, v kozarcu pa se skrije pod večjo in puhasto belo glavo, ki se le počasi poslovi. Izpod penaste glave zadihajo kar izrazne kruhasto-kvasne note, ki jih dopolni še rahla travnata hmeljna aroma z bežnim sadnih pišom sladkih breskev. Razmeroma nežna grenkoba ne bo ravno napadla naše občutke, spremlja pa jo še nekaj kruhastega značaja in rahel kletni značaj, kasneje pa se pojavi tudi nežno sladek priokus.

spIPAnec je lahkotnejšega telesa in nizke alkoholne stopnje, kar pomeni, da je ravno prav za nekoliko toplejše poletne dni. Prav tako pa je precej bolj nežno zaznamovan s hmeljnim karakterjem, oziroma je le-ta precej zadržan in bolj do izraza pride njegov sladni značaj, polsedično pa ima pivo par precej bolj klasičen, angleški značaj. 
Cena: 2,00€ (0,15l; točeno) - Maribor Beer Fest (Maribor)




  • Kavarna Bodi (Ptuj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → sicer pivo ni slabo, ampak bi težko rekel, da ima ravno tiste značilnosti, ki se jih išče v session ipa stilu - predvsem mu primanjkuje hmeljnega značaja
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 9/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar