nedelja, 5. julij 2020

Bevog/BAPBAP Transalpine

Pivo

Transalpine

Pivovarna

Bevog Brewery - Bad Radkersburg

Skupaj z:

Brasserie BAPBAP, Paris (FRA)

Stil

Saison

Alkohol

6,8%



Iz sodelovanja med našimi Bevogovci in francoskimi BAPBAPovci je nastalo čezalpsko pivo Transalpine. Pivo v stilu saisona je zelo velikodušno hmeljeno z zanimivo sorto nelson sauvin, pivcu pa bo prineslo zanimivo "farmhouse" izkušnjo.

Francosko-slovensko sodelovanje je ustvarilo nekoliko motnikavo zlato-oranžno obarvano telo, ki ga za krajši čas zakrije bela glava, ne ravno preveč velika. V aromi se pokaže lepo začinjen karakter, ki ga dopolnjujejo lepo izrazne in prepoznavne note belega grozdja z rahlo sladkim občutkom, za kar gre zahvala novozelandskemu hmelju. Srednja grenkoba se pojavi v začetku požirka, dopolni in prevzame pa jo solidno začinjen in nekoliko kvasast priokus. Trajajoč pookus pa še kar nekaj časa pusti v ustih suh, tipično saisonast značaj.

Transalpine je lahkotnejšega telesa in precej svežega značaja. V njegovem karakterju pa zelo lepo do izraza pridejo za saison tipične začinjene note, tako da bo posledično bolj primeren za stila bolj navajene pivce, ki pa jim bo ne ravno tipičen hmeljni dodatek ponudil še nekaj več. 


Kje naj ga iščem?


  • Bevog Brewery (spletna trgovina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → sicer zelo oster z začinjenim značajem in kar malo težak za spiti na trenutke, se mi pa dopade značaj nelson sauvina v pivu

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar