četrtek, 19. avgust 2021

Lintvern Jezerska Vila

Jezerska Vila je prav posebno pivo bohinjske pivovarne Lintvern. Gre namreč za njihov vstop v svet kislih piv, kajti pripravili so sadni gose, ki mu značaj poda dodatek pireja črnega ribeza.
 
Vila se predstavi v všečni rubinasto-rdeči opravi, ki jo le za krajši čas zastre s tanjšo belo penasto tančico. V aromi jo kar konkretno zaznamuje sadna nota zrelega jagodičevja, za kar je zaslužen ribezov pire. Požirek v začetku usta potegne povsem skupaj s svojo sadno kislino, ki jo dopolni in oplemeniti čisto blag sladek občutek sem ter tja. Slankast značaj, tipičen za gose, pa le nekoliko osveži še v koncu požirka.
 
Lintvernova Jezerska Vila se tako izkaže kot eno izjemno osvežilno, povsem poletju primerno pivo. Nizka stopnja alkohola, zelo lahkotno telo ter sadno kiselkast karater nikakor ne bodo razočarali ljubitelje kislih piv. Bo pa zaradi tega pritegnil tudi kakšnega ljubitelja, ki je do sedaj raje posegel po čisto običajnem špricarju.
 

Jezerska Vila

Bohinjska Bistrica

Sadni gose

3,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,3 / 5 → izjemno pitno pivo, stopnja kisline se mi zelo dopade, še posebej ker jo še osveži sadni značaj - super zadevica za poletne temperature

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar