sreda, 14. julij 2021

Tektonik OL #44 Gose

Pod številko 44 se v Tektonikovi Odprti Ligi skriva sadni gose. Pivo, ki je tipično varjeno s koriandrom in soljo, so v ljubljanski pivovarni pripravili še z dodatkom marelic.
 
Marelični gose je izjemno motnega telesa nekoliko blede pomarančne barve, tanka bela glava, ki nastane na vrhu kozarca, pa ne potraja ravno preveč dolgo. Nežno sladka aroma pokaže nekaj marelic, čeprav jih predvsem v začetku kar nekoliiko skriva. Kasneje pa ta sadni dih postane bolj izrazit, pridobi pa še nekaj kiselkastega značaja. V požirku prijetna sadna kislina usta nekoliko povleče skupaj, zraven pa nam ta gose podari še nekaj nežne marelične sladkobe. Nežen pookus, rahlo kiselkasto in poprasto dražeč pa še nekoliko postoji v ustih.
 
Ta sadni gose je zelo lahkotnega telesa in precej svežega duha. Zaradi kombinacije sadno-kielkastega okusa pa je tudi izjemno osvežilen, še posebej ko podžge sonce, ter zelo lahkotno piten.   
 

OL #44 Gose

Ljubljana

Sadni gose

4,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → aromatičen, saden, kiselkast z malo sladkobe - izjemno osvežilen in zelo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar