ponedeljek, 4. september 2017

Reservoir Dogs Cum Grano Salis Cerasium Edition


Ime: Cum Grano Salis Cerasium Edition
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Gose - sadni
Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Še ne tako dolgo nazaj so na Dogsi zelo lepo presenetili s sprvim slovenskim pivom stila gose - zvarek s soljo sečoveljskih solin in brinom kraškega roba. Ker pa je bila pred kratkim tudi sezona češenj, so v novo verzijo dodali še te in nastal je Cum Grano Salis Cerasium Edition.

Češnjev gose se prikaže v temnejši rubinasto rdeči barvi, na vrhu pa sedi majhna nela glava z rožnatim podtonom. Aroma je precej zadržana, a nekje se le skriva češnjev značaj, čeprav res nežen in težko zaznaven. Lahkotno kiselkastim notam se pridruži nekaj usnjenega dodatka, nekaj zelo blage sladkobe, proti koncu pa tudi prijeten, rahlo slankast občutek. Čisto na koncu je morda le občutiti nekoliko češnjast značaj, a v res nežni luči.

Gre za pivo zelo lahkotnega telesa, ki je preprosto pitno. Kiselkasto-slan karakter je prisoten, kot se spodobi, deluje pa zelo všečno. Glede na ime bi pričakovali več češenj, oziroma bi si jih predvsem želeli zaznati več, kar pa je edino kar je manjkalo temu pivu. Osvežilno in zelo primerno za preganjanje vročine.
Cena: 2,30€ (0,25l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Hoppiness (Koper)
  • Pivarna (Maribor)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Beerightback (Nova Gorica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar