petek, 12. avgust 2016

Ime: Horny - Summer Edition
Pivovarna: Pivovarna Bru Kru, Ljubljana

Stil piva: Lahka IPA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,1 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Horny IPA je bil premierni zvarek še vedno mlade ciganske pivovarne Bru Kru - šlo pa je za konkretno hmeljno IPO s 6,8% alkohola. Za letošnje poletje pa so se pivovarji odločili, da tega bikca nekoliko kastrirajo in nastala je poletna verzija tega piva z le 5% alkohola - da si lahko v tej vročini privoščimo kakšnega več.

Lahkotno poletni Horny s svojim motnim oranžnim izgledom do potankosti posnema pomarančni sok, na vrhu pa se za krajši čas považi še velika pena, ki je rahlo umazane bele barve. V aromi se seznanimo z nežnimi, a zelo prijetnimi sadnimi toni, kjer prevladujejo agrumi, kasneje pa se pridruži še sapa borovega gozda. Okus se izkaže s solidno hmeljno grenkobo, kot se od lahke IPE tudi pričakuje, pookus pa je blago grenkoben in zelo trajajoč.

Poletna edicija Hornyja se tako izkaže kot popolno poletno pivo za hmeljne glave - lahkotno, sveže, z nižjo stopnjo alkohola in predvsem nabito s hmeljno grenkobo. Direktno za na plažo. 
Cena: 3,3€ (0,33l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.