sreda, 24. avgust 2016

Pogled na termometer sicer ne kaže več 30 stopinj in plus, toda še vedno imamo poletje. In poletje seveda kar kliče po nujno potrebni osvežitvi, največkrat v obliki hladnega piva, zelo pogosto pa tudi v obliki okusnega in osvežilnega sladoleda.
Zakaj pa ne bi ti dve sestavini združili v nekaj drugačnega. Seveda nismo prvi, ki smo prišli na to idejo, toda odločili smo se da izdelamo en tak osvežilen, sladko-kisli »radler sorbet«! In naša dežurna kuharica s pivom, se je odpravila na delo in izkazalo se je, da je to eden boljših načinov, da porabimo tisti pozabljeni radler na polici.

Idejo smo dobili na en prav peklensko vroč dan, ob ohlajanju v senci z sicer zelo okusnim limeta radlerjem Pivovarne Haler. Seveda smo ga še malo začinili in bili navdušeni nad rezultatom. Pri izdelavi sorbeta bi lahko sicer uporabili tudi kakšno drugo sadno pivo, toda tokrat smo se odločili za slovenski radler domače pivovarne, seveda pa bi tudi vsak drug radler imel podoben učinek.
Sestavine:
  • 0.5 litra radlerja
  • naribano lupinico in sok dveh pomaranč
  • naribano lupinico in sok dveh limet
  • naribano lupinico in sok dveh limon
Postopek ne bi mogel biti enostavnejši. Vse sestavine zmešamo v vrčku, prelijemo v posodo aparata za pripravo sladoleda in počakamo kakšnih 20 minut, odvisno od zmogljivosti aparata. Pa tudi če ga nimate, ne boste za nič prikrajšani. Zmes enostavno prelijte v plastično posodo s pokrovom, postavite v zamrzovalnik in z vilicami vsake toliko časa dobro premešajte.

Pa dober tek!
0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.