petek, 19. avgust 2016

Ime: Mercator Svetlo Premium Pivo
Pivovarna: Pivovarna Union Ljubljana; za Mercator

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 1,9 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/15 - OKUS: 5/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 3/10)

Premium supermarket ležak - že samo po sebi gre za nekakšno smiselno nasprotovanje.Celoten smisel supermarket piva je, da je poceni, pri čemer posledično trpi kvaliteta. Čar premium piva pa je, da gre za kvalitetnejšo verzijo. No, kakorkoli že, tukaj je Mercator Svetlo Premium Pivo.

S svojim jasnim in zlatim izgledom, ki ga dopolni srednje velika in rahlo kremasta bela glava, ta ležak še kar očara. Aroma je tista tipična, industrijsko-ležakova, kjer lahko zaznamo le nekaj žitnih not, med drugim tudi koruzo. Na začetku okusimo sladno sladkobo, ki se ji na koncu pridruži le za ščepec grenkobnega značaja, ter seveda nepogrešljivi in rahlo zeliščno neprivlačni pookus. 

Od tega zvarka dobimo, kar lahko od njega v bistvu pričakujemo - neizrazito aromo, ter mogoče še bolj neizrazit okus. Lahkotno in ne-odbijajoče, toda ni nekaj kar bi narisalo nasmeh na obraz. Če iščete le poceni način, da se odžejate (ali napijete), potem je to to. Drugače pa...
Cena: 0,79€ (0,5l; pločevinka; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • trgovine Mercator (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.