torek, 02. avgust 2016

Ime: Illusion
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale

Stil piva: Lahka IPA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,8 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Ne, imenu navkljub ne gre le za iluzijo, ampak so v pivovarni Hopsbrew res zvarili popolnoma novo pivo. Opisali so ga kot rye session IPA, kar pomeni, da bomo dobili vse kar nam je ponujala že njihova ržena IPA, vendar ob znižani stopnji alkohola in lahkotnejšemu telesu. Ja, v pivovarni Hopsbrew že vedo, kaj najbolj sede poleti.

Izgled tega zvarka zaznamuje motna jantarna barva, ki se preliva že v rahlo bakreno. Na vrhu pa se za kratek čas ustvari še velika pena umazano bele barve. V razmeroma nežni in prijetni aromi prevladujejo sladki sadni toni hmelja, medtem ko lahkotno telo nadgradi srednja hmeljna grenkoba. Na koncu in v pookusu, ki je trajajoč, pa pivo pridobi še pikantno dimenzijo, za katero gre po vsej verjetnosti zasluga ržu. Nekaj sladkobe v ta miks prinese karamelno-biskvitni sladni značaj. ki kasneje postane tudi bolj izrazit v aromi.

Illusion je tako res lahkotna, osvežilna in preprosto pitna IPA. Za popestritev v okusu pa na koncu poskrbi še s svojim pikantno-poprastim karakterjem, ki tako še nekoliko doda k svežini. Prijetno. 
Cena: 2,4€ (0,33l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.