torek, 23. avgust 2016

Ime: Saison
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Saison
Vsebnost alkohola: 7,1%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,9 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Lobik Brewery je sestavlja četverica fantov, ki pri varjenju zelo rada eksperimentira. Rezultat tega je, da lahko skorajda na vsakem festivalu poskusimo nekaj novega izpod njihovih rok. Tako je njihov najnovejši zvarek, ki ima belgijsko-francoske korenine, sezonsko pivo Saison. 

Lobikovo sezonsko pivo se prikaže v motni zlati barvi s srednje veliko belo glavo na vrhu. Dokaj nežna aroma, ki je vseeno lahko zaznavna, se predstavi z značilnimi začimbnimi notami, katere smo vajeni iz belgijskih piv, kasneje pa jih nadomesti nekaj sladkih not domačih sort sadja. Srednje lahkotnega telesa, ta saison napove blaga sadna sladkoba, ki pa ne traja dolgo saj kmalu pride na sceno nežna grenkobo. Tudi ta ne postane dolgo, kajti v suhem finišu pride do izraza zeliščno-začimbni občutek, na trenutke rahlo šamponast, ki se nato nadaljuje še v trajajoč pookus.

Lobikov zanimiv poizkus se tako pokaže kot dokaj specifično pivo, ki po vsej verjetnosti ne bo po okusu vseh ljubiteljev piva. Ta zvarek namreč v kar konkretni meri pokaže svoj oster začimbno-zeliščni karakter, ki ga odlikuje zelo specifičen priokus.  
Cena: 3€ (0,3l; točeno; na festivalu)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.