torek, 16. avgust 2016

Green Gold Zombie Wolf


Ime: Zombie Wolf
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter pri Celju

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,6%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,1 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Zombie Wolf je pivo stila IPA, zvarjeno z eno samo sorto hmelja (enohmeljna IPA) - v tem primeru s sorto Styrian Wolf, ki ga gojijo na lastni kmetiji Rojnik. Ta sorta je bila že nekajkrat uporabljena v naših pivih, nazadnje tudi v Lone Wolf zvarku pivovarne Reservoir Dogs. 

Ta zombi je motne bakreno-jantarne barve, na glavi pa mu sedi srednje velika pena umazano bele barve, ki je srednje obstojna in za sabo pusti veliko sledi. Gre za srednje aromatično pivo kjer v aromi prevladuje karamelni značaj ter nekaj piškotov. Hmeljni karakter je dokaj zakrit, pokaže pa se le z nežnim sadnim vonjem žvečilnega gumija in nekaj smole. Je zelo kremasto pivo polnega telesa, zaznamuje pa ga solidna hmeljna grenkoba, ki se z zeliščnim značajem nadaljuje še v zelo trajajoč in izrazit pookus.

Zombie Wolf je zelo lahko pitna IPA, ki bo iz kozarca izginila v trenutku. Preseneti s polnostjo telesa in kremasto strukturo, odlikujeta pa jo precej intenzivna aroma in prijetno konkretna grenkoba v okusu. Ima precej bolj izrazit sladni značaj kot večina današnjih IPA zvarkov, medtem ko edina uporabljena sorta hmelja nudi vso potrebno oporo. Zelo okusno.   
Cena: 4€ (0,5l; točeno; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar