sreda, 28. september 2016

Ime: Lowrider
Pivovarna: Pivovarna in gostilna Pek, Jelšane

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,9 / 5
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Pivovarna in gostilna Pek je bila do sedaj najbolj znana po okusnih picah in domačih ležakih, ki so jih ponavadi spremljali. Mogoče se bo to sedaj vsaj nekoliko spremenilo, kajti naredili so pogumen korak v svet ale piv s svojo Lowrider IPO.

Prijetna in lahko zaznavna hmeljna aroma je prva karakteristika tega piva, ki jo lahko zapazimo. Takoj po odprtju se namreč v naš nos prikradejo note grenivke pomešane s svetovi bezga, v ozadju pa se znajde še kak kos agrumov in nežna sladna hrbtenica. Telo tega motnega jantarnega zvarka je srednje lahko, pod veliko in zelo obstojno glavo umazano bele barve pa se od samega začetka skriva zmerna hmeljna grenkoba, ki jo okusimo tudi še v dolgem pookusu.

Lowrider IPA je zelo soliden primerek tega stila, ki se zgleduje po ameriških vzornikih, z ravnovesjem nagnjenim povsem v prid hmeljnega karakterja. Prav tako pa je dober dokaz, da lahko tudi naše gostilniške pivovarne konkurirajo s svojimi ale zvarki. In še glavna stvar - gre za res okusno IPO. 
Kje ga najdem?
  • Pivovarna in gostilna Pek (Jelšane)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.