sobota, 24. september 2016

Ime: Brezalkoholno Čokoladno Pivo
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Brezalkoholno pivo
Vsebnost alkohola: %
Na voljo: točeno

Ocena: 2,7 / 5
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 1/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

V ajdovski butični pivovarni so za svoj festival kraft pivovarn Pivomanija pripravili tudi posebno brezalkoholno čokoladno pivo - malo za hec, malo za res. 

Ta Peliconov brezalkoholni čokoladni pripravek nas že od daleč vabi s svojo super prijetno in zelo izrazito čokoladno aromo, ki v trenutnu spomni na kremasti čokoladni mousse. Pomanjkanje pene in kar nekaj majhnih plavajočih delcev zaznamuje izgled tega motnega oranžnega piva, medtem ko je njegovo telo zelo prazno in vodeno, kar je bilo od brezalkoholnega piva tudi pričakovati. Nekaj minimalne sladkobe in čokoladnega značajčka nam sicer pusti v ustih, toda to je vse. 

Pivo je takšno, kot se od njega tudi pričakuje. Je brez alkohola in s čokoladnimi lastnostmi. Seveda ne more imeti takšnega telesa kot čokoladni stout in ga tudi nima - je kot bi v vodi raztopili nekaj kakava. Toda vseeno pa nas očara s svojo prijetno aromo. Naloga opravljena. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.