sobota, 17. september 2016

Pelicon Black Aurora


Ime: Black Aurora
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,3 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Prihodnost Pelicona je črna. Črn je namreč njihov najnovejši zvarek, ki so ga v pivovarni pred kratkim dodali svoji sedaj že simpatično veliki liniji. Sliši na ime Black Aurora in gre za temni ale, zvarjen z Auroro, legendarno slovensko sorto hmelja. 

Zvarek se predstavi z zelo temno rjavo barvo, ki prehaja v popolnoma črno in veliko ter kratkotrajno peno bež odtenka. V naš nos se zelo previdno prikradejo blagi, a lahko zaznavni pridihi čokolade z nekaj minimalnega dodatka praženosti, medtem ko v ozadju deluje nekoliko sladkast in začinjen hmeljni občutek. Srednja grenkoba se pokaže na začetku, na koncu pa jo prevzame nekoliko bolj izrazit, a še vedno nežen značaj pražene kave, ki nekoliko na moči pridobi v pookusu. Celoto spremlja še subtilno kiselkasti žitni priokus, nežen pridih viskija in rahlo poprast občutek za zaključek.

Black Aurora se tako izkaže kot simpatično pivo srednjega telesa, ki pa na noben način ne kriči po pozornosti - se ne "meče ven" ne s svojo aromo, niti s svojim okusom. Kljub temu pa nam ostane v spominu kot prijetno in okusno pivo.
Cena: 3,31€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Mestni Vrt (Žalec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar