petek, 2. september 2016

Lobik West Coast Pale Ale


Ime: West Coast Pale Ale
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 6,4%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,9 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Eden izmed dveh premierno ustekleničenih Lobikovih zvarkov je West Coast Pale Ale, ki se že glede na ime ravna po pivovarnah z zahodne obale ZDA. To s seboj prinese predvsem izrazit hmeljni značaj s konkretno aromo in grenkobo. Fantje pa še dodajajo, da je primeren le za resnične ljubitelje hmelja. 

Lahkotni pale ale motne jantarne barve nas v trenutku objame s svojo izjemno prijetno hmeljno aromo. Izgleda, kot da so fantje v zvarek natrosili zvrhano košarko tropskega sadja, med katerimi najbolj izstopajo agrumi, ananas, mango in še kaj. Za bonus pa poskrbi še bolj zadržan pridih borovcev. Pod veliko belo puhasto glavo se skriva pivo ekstremno konkretne hmeljne grenkobe, ki pride še bolj kot med samim požirkom, do izraza v super izrazitem hmeljnem pookusu. Na trenutke že skorajda spomni na pelin, prav tako pa nam dolgo ostane v ustih. 

Lobikov West Coast Pale Ale se tako pokaže kot zelo konkretna hmeljna bomba, ki bo navdušila predvsem ljubitelje močno hmeljenih zvarkov, obenem pa skorajda sigurno ne bo po meri povprečnega ljubitelja piva - je ta grenkoba le preveč ekstremna. Solidna alkoholna stopnja je povsem neopazna, saj pivo v celoti zaznamuje grenkoben hmeljni karakter. Res, le za najbolj drzne hmeljne glave.
Cena: 3,3€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Fudo (Maribor)
  • Kavarna Bodi (Ptuj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar