petek, 02. september 2016

Ime: West Coast Pale Ale
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Ameriški svetli ale
Vsebnost alkohola: 6,4%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,9 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Eden izmed dveh premierno ustekleničenih Lobikovih zvarkov je West Coast Pale Ale, ki se že glede na ime ravna po pivovarnah z zahodne obale ZDA. To s seboj prinese predvsem izrazit hmeljni značaj s konkretno aromo in grenkobo. Fantje pa še dodajajo, da je primeren le za resnične ljubitelje hmelja. 

Lahkotni pale ale motne jantarne barve nas v trenutku objame s svojo izjemno prijetno hmeljno aromo. Izgleda, kot da so fantje v zvarek natrosili zvrhano košarko tropskega sadja, med katerimi najbolj izstopajo agrumi, ananas, mango in še kaj. Za bonus pa poskrbi še bolj zadržan pridih borovcev. Pod veliko belo puhasto glavo se skriva pivo ekstremno konkretne hmeljne grenkobe, ki pride še bolj kot med samim požirkom, do izraza v super izrazitem hmeljnem pookusu. Na trenutke že skorajda spomni na pelin, prav tako pa nam dolgo ostane v ustih. 

Lobikov West Coast Pale Ale se tako pokaže kot zelo konkretna hmeljna bomba, ki bo navdušila predvsem ljubitelje močno hmeljenih zvarkov, obenem pa skorajda sigurno ne bo po meri povprečnega ljubitelja piva - je ta grenkoba le preveč ekstremna. Solidna alkoholna stopnja je povsem neopazna, saj pivo v celoti zaznamuje grenkoben hmeljni karakter. Res, le za najbolj drzne hmeljne glave.
Cena: 3,3€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Fudo (Maribor)
  • Kavarna Bodi (Ptuj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.