sreda, 07. september 2016

Ime: Razkuštrana Bjonda
Pivovarna: Kaki Kraft, Miren pri Novi Gorici

Stil piva: Zlati ale
Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,1 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Bjonde imamo najrajši. Še posebej tiste, razkuštrane zaradi vipavske burje. In na tistih koncih jih je moč videti kar veliko. Vendar je ena izmed njih prav posebna. Gre za pivo stila zlati (ali blond) ale novonastale pivovarne Kaki Kraft, ki so ga izdelali posebej za festival Pivomanija.

Gre za preprosto pivo lahkotnejšega telesa, ter bledega in motnega oranžnega videza. Za krajši čas se pokrije še z belo peno, kot se za blondinko spodobi, od le-te pa kmalu ostane le majhna kapica. Ta zvarek nam predstavi in napove precej nežna aroma, v kateri se skrivajo blage travnate note ter za dodatek še nekaj rahlih sadnih pridihov domačih sort sadja. Nekoliko kasneje se prebudi še Bjondina sladna stran, ki pa ima v okusu le podporno vlogo srednje izraziti hmeljni grenkobi.

Vsekakor gre za prijeten in lahkotno piten zvarek, ki po svojih značilnostih noče izstopati, vendar je mogoče prav to čar tega piva in stila nasploh. Okusno in nezahtevno vsakodnevno pivo, ki bi lahko bil všeč tudi širši množici pivopivcev - v kolikor ga v pivovarni še navarijo. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.