sreda, 14. september 2016

Ime: Na Burji Temno
Pivovarna: Pivovarna Težak, Zreče; za Na Burji, Kozina

Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: točeno - plastenka

Ocena: 2,7 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Na Burji je prijetna restavracija v Kozini, ki vam postreže z avtentično srbsko kuhinjo. In poleg takšne hrane je pivo jasno nepogrešljivo. Za razliko od hrane, pa si lahko popijete avtentično slovensko pivo lastne znamke, ki ga za njih varijo v pivovarni Težak pod Roglo.

Pivo temno rjave barve, ki je pokrit z razmeroma majno peno bež barve, je njihova izvedenka temnega ležaka. Srednje izrazita aroma praženega sladu z lahkoto najde pot v naš nos, družbo pa ji dela še nekaj nekoliko bolj blagih čokoladnih not. Ta občutek potrdi tudi prvi požirek, kjer čokolada in karamela ustvarita sladkoben značaj, ki pa se mu v zaključklu in pookusu upre še blag kavnati priokus, ter nekaj zelo milih kiselkastih not žita.

Gre za soliden gostilniški temni ležak, bolj lahkega telesa in ne preveč polnega okusa, da lahko brez težav sledi tudi večjim količinam konkretne hrane. Lahkotno piten in brez kakšnih posebnosti.
Kje ga najdem?
  • Na Burji (Kozina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.