četrtek, 1. september 2016

Tektonik Dizzy


Ime: Dizzy
Pivovarna: Tektonik Kraft Pivovarna, Ljubljana

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,1%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,9 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Iz ljubljanske pivovarne Tektonik prihaja njihov drugi zvarek stila IPA, zaradi katerega se bo vsem zvrtelo v glavi - tukaj je namreč Dizzy. V svoji osnovi se ta IPA zgleduje po craft pivovarnah iz zahodne obale ZDA, za katere je značilno, da se postavijo s svojim izrazitim hmeljnim značajem. V Tektoniku pa so ta karakter za vsak primer rahlo obrzdali. 

Ta skorajda popolnoma jasna zlata IPA, pokrita z manjšo in neobstojno belo glavo, je zvarjena s štirimi ameriškimi sortami hmelja, ki že v samem začetku pustijo odličen vtis. Takoj se namreč srečamo z zelo izrazito sadno hmeljno aromo v kateri se skrivajo sladke note tropskega sadja, še posebej pa izstopajo pasijonka, ananas in liči. Kot je bilo obljubljeno, je grenkoba res nekoliko obrzdana, kar pa ne pomeni, da Dizzy ni prava hmeljna bombica. Nekaj zelo nežne sladne hrbtenice tej grenkobi nudi potrebno oporo, vse skupaj pa se zaključi z nekoliko bolj blagim, a resnično trajajočim pookusom.  

Tektonikov Dizzy je tako lahkoten, prijetno grenkoben in super aromatičen - natanko tak, kot se od IPA zvarka z ameriškim značajem tudi pričakuje in želi. Pivo zvarjeno povsem po meri ljubiteljev nekoliko močneje hmeljenih piv. 
Cena: 2,2€ (0,33l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar