petek, 09. september 2016

Ime: Temno
Pivovarna: Pivovarna Svarog, Kozina

Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno - plastenka

Ocena: 3 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Svarog je ime, ki so ga nadeli pivnici in gostilniški pivovarni v Kozini. Tam pa seveda varijo svoje lastno, hišno pivo tipa ležak, jasno v svetli in temni izvedbi.  

Ta Svarog ima temno rjavo barvo, ne popolnoma črno, pokrti pa je s srednje veliko in rahlo kremasto oeno umazano bele barve. Aromo zaznamuje kar solidna prisotnost not praženega sladu, ki sčasoma dobijo že kar kavnat značaj. Okus se nam predstavi rahlo bolj zadržano. Najprej spoznamo blago čokoladno sladkobo, ki jo dopolni srednja grenkoba in nekoliko kiselkasti priokus na koncu, ki je značilen za te gostilniške temne ležake. 

Dokaj lahkotnega telesa in nežnejšega okusa, se temno Svarogovo izkaže kot prijetno pitno pivo, ki da od sebe dovolj, da lahko brez težav uživamo v njem. V bistvu kar zelo soliden gostilniški ležak. 
Kje ga najdem?
  • Pivnica Svarog (Kozina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.