nedelja, 18. september 2016

Ime: Na Burji Svetlo
Pivovarna: Pivovarna Težak, Zreče; za Na Burji, Kozina

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno - plastenka

Ocena: 2,4 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

V restavracija Na Burji vam poleg svoje hrane z žara postrežejo tudi s pivom lastne znamke - na voljo imajo temni in svetli ležak, ki ga za njih varijo v pivovarni Težak v Zrečah.

Svetla burja se prikaže s popolnoma jasno zlato barvo ter srednje veliko belo penasto glavo, ki počasi pojenja. Aroma tega ležaka je zelo nežna, v bistvu skoraj neznatna, saj lahko poberemo le zelo blage kruhaste note, ki dajo nekoliko sladek občutek, vendar s kredastim značajem. Lahkotno telo zaznamuje še srednja hmeljna grenkoba travnatega značaja, blaga sladkoba na koncu ter v pookusu še tisti znani kovinski značaj, ki nekoliko pokvari celoten vtis.

Na Burji Svetlo ni slab gostilniški ležak, vendar ob njem tudi ne bomo vriskali od navdušenja. Dostojno bo pospremil hrano na poti do želodca in pogasil najhujšo žejo - vendar le v primeru, da mu ne pustimo da se segreje in ga pokončamo ledeno hladnega.  
Kje ga najdem?
  • Na Burji (Kozina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.