ponedeljek, 26. september 2016

Ime: Vzhajanc
Pivovarna: Izletniška kmetija Dornk, Bled

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,3 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Izletniška kmetija Dornk se nahaja le nekaj 100 metrov od Blejskega jezera, in kot se spodobi od turistične kmetije, vam v njihovi krčmi ponudijo tudi domače dobrote. Med mnogimi domačimi pijačami, pa se nahaja tudi doma varjeno pivo. 

Vzhajanc, lahkotni svetli ležak v nemškem helles stilu, se predstavi s privlačno sončno zlato barvo, ki je popolnoma motna, na vrh kozarca pa se za kratek čas vsede še minimalna bela glava. V trenutku lahko zaznamo in prepoznamo značilno kruhasto-kvasno aromo sladu, čeprav je le-ta razmeroma nežna in nevsiljiva. Ta značaj nežne sladkobe kruha se nadaljuje tudi v okus, kjer se na koncu pridruži še blaga hmeljna grenkoba in uravnovesi začetno sladkobo. Grenkobni značaj pa pusti še nežno in kratkotrajno sled v pookusu.

Vzhajanc tako postane okusen zvarek, kot se za domači svetli ležak spodobi. Nizka stopnja alkohola in zelo lahkotno, skoraj nekoliko vodnato telo, pa omogočita, da si lahko pivec privošči tudi kakšnega več - kot nalašč za tešenje poletne žeje.
Cena: 2,3€ (0,33l; steklenica; v gostilni)

Kje ga najdem?
  • Izletniška kmetija Dornk (Bled)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.