sobota, 1. oktober 2016

Kaki Kraft Aurora Smash


Ime: Aurora Smash
Pivovarna: Kaki Kraft Pivovarna, Miren pri Novi Gorici

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Trenutno najmlajša butična pivovarna pri nas se je za svojo premiero odločila zvariti preprosti svetli ale, narejen z eno samo vrsto sladu in eno samo sorto hmelja, domačo, slovensko Auroro. Ker že zdrava pamet pove, da so včasih najbolj preproste stvari najboljše, poglejmo, kako je s tem pri pivu. 

Lahkotno zlato telo tega zvarka je le rahlo motno, zlati izgled pa dopolni srednje velika bela glava, ki kmalu začne bežati. Prepletata se sadni značaj pečkatega sadja ter nežna sladna hrbtenica s čisto nežnim dodatkom karamelnega pridiha. Začetno sadno sladkobo, sicer srednje izrazno, kmalu uravnovesi srednja hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje še v krajši pookus. Tam pridobi še nekoliko poprast značaj, ki nas skupaj z večjo prisotnostjo mehurčkov prijetno požgečka po grlu. 

Brez dvoma je glavna odlika Aurora Smasha njegova preprosta pitnost, zato tudi dobro, da so ga v pivovarni zaprli v te večje (0,66l) steklene bombice. Nežnejša aroma in okus, ter lepa uravnovešenost pa bodo poskrbeli, da bo nad pivom lahko navdušena tudi širša publika in ne samo ljubitelji, kar je tudi cilj pivovarne. Preprosto, a okusno. 
Kje ga najdem?
  • Kaki Kraft Pivovarna (Miren pri Novi Gorici)
  • Mesnica Peloz (Šempeter in Vrtojba)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar