ponedeljek, 19. marec 2018

Ime: DragonFish Tripel
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika v sodelovanju z Zmajska Pivovara, Zagreb

Stil piva: Samostanski svetli ale
Vsebnost alkohola: 8,9%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,1 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

"Pol Fish, pol Zmaj, živi v sodih in potuje v steklenicah. Ima dvojno državljanstvo in ga boli k***c, kje je meja, ker je belgijec." To sta o svojem otročku, pivu v belgijskem tripel stilu, povedala njegova starša - naš HumanFish in sosedova Zmajska Pivovara.

Svetleče zlato obarvano pivo, ki je nekoliko motno, se za zelo kratek čas pokrije z belo penasto glavo. Aroma je nekoliko bolj nežne sorte, prikažejo pa se kvasne note v spremljavi značile note pšeničnih piv in začimb, a vse skupaj deluje prijetno nežno. Tudi v okusu nas spremlja kvasasto začinjeni značaj, dopolni pa ga še blaga sladkoba, na koncu pa še nekaj nepretirane grenkobe. Rahlo pikanten zaključek pa nato vodi še v daljši, a blažji pookus.

Ta belgisjki tripel, sicer nekoliko lahkotnejšega telesa, v sebi skriva vse tiste značilne lastnosti belgijskih samostanskih piv, a na srečo tistih, ki niso največji feni belgijcev, z njimi nikakor ne pretirava.
Kje še ga najdem?
  • HumanFish Taproom (Vrhnika)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v Redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.