četrtek, 22. marec 2018

Ime: Belgian Tripel
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Samostanski svetli ale
Vsebnost alkohola: 9%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Pivovar kamniške pivovarne Mali Grad se zadnje čase zabava z belgijskimi klasikami, ki jim seveda doda tudi ščepec svojega značaja. Tako je naprimer pripravil ta belgijski tripel, v katerega je za poseben čar dodal še pomarančne lupinice.

Pivo je simpatične in le rahlo motne oranžne barve žarečega značaja, ki je pokrito z manjšo kremasto glavo, rahlo umazano bele barve. Glava pa tam kar traja in traja, za sabo pa pusti tudi lepo čipko. Rahla kvasna in začinjena aroma se predstavi v začetku, prepoznali pa bomo tudi pomarančne note ter zaznavno sladno ozadje. Okus je nekoliko bolj karakteriziran z začimbami, kvasasti karakter pa je precej nežen. Grenkoba postane izrazita bolj proti koncu, čisti finiš pa je celo nekoliko poprast. Vse to pa se zaključi z nežno začinjenim in celo rahlo sladkim pookusom.

Belgian Tripel v sebi skriva kar 9%, a jih zelo dobro skriva v svojem srednje polnem telesu. Belgijski značaj, tako začimbe kot tudi tisti prepoznavni kvasni občutek, je razmeroma dobro izrazit, a vseeno ni pretiran, oziroma ni tako izrazit kot je temu tako v belgijskih klasikah. To pa ga naredi tudi malo bolj preprosto pitnega tistim, ki ponavadi sicer ne posegajo po takih zvarkih.
Cena: 3,50€ (0,3l; buteljka) - Točilnica Mali Grad (Kamnik)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.