torek, 4. september 2018

Pivomanija - Ajdovščina, 1.9.2018


Nekaj dni več je bilo potrebnih, da so se glave in misli uredile od sobotnega pivskega dogajanja v Ajdovščini, tako da lahko sedaj v miru poročamo naše misli o Pivomaniji, ki so so že petič organizirali fantje in dekleta iz pivovarne Pelicon. 

Potem, ko so nas lansko leto povsem navdušili s svojim konceptom festivala piva, na katerem so se predstavile le domače mikropivovarne, pokušanje piv pa je bilo neomejeno z nakupom ene festivalske vstopnice, so se letos v Ajdovščini zopet spomnili nekaj novega. 

Za 5 izvedbo dogodka, so postavili pivski zid na katerega so namontirali 5x5 pip različnega piva. Letos pa so pri izbiri piv dali poudarek svojim lastnim zvarkom - tako njihovi stalni ponudbi, kot tudi nekoliko bolj omejenim oziroma občasnim zvarkom. Prav tako so prav za festival zvarili nekaj posebnih piv, večino med njimi pa v sodelovanju z domačimi in tujimi pivovarji - to so bili domači Castra, Loo-blah-nah in HumanFish, ter tuji Szpunt (Poljska), Sleeping Village (Norveška) in Yeastie Boys (VB). 
Tako se je na dogodku točilo kar 19 zvarkov, pri katerih so imeli tako ali drugače prste zraven pri domači pivovarni Pelicon. Preostale pipe pa so z nekaj zvarki zasedli njihovi prijatelji pivovarji, s katerimi so tudi sodelovali. Zopet je nakup festivalske vstopnice obiskovalcu ponudil neomejeno pokušanje zvarkov - ne smemo pa pozabiti niti na craft gin & tonic, pri katerem so imeli tudi svoje prste zraven v pivovarni Pelicon. 

Seveda je utekočinjeno pivsko veselje popestrila tudi hrana, dobra glasba in seveda druženje s številnimi pivovarji in ljubitelji piva še dolgo v noč. Napram lanskemu letu pa je bilo letos do obiskovalcev (in seveda organizatorjev) veliko bolj prijazno tudi vreme - nič toče in nič burje na letošnji izvedbi.

Nas in verjetno še marsikoga drugega, že sedaj po vsej verjetno "matra firbec" kaj bodo pri pivovarni Pelicon pripravili za naslednje leto. Do takrat pa vse čestitke Aniti, Mateju in vsem ostalim.

P.s.: slik je tokrat le za vzorec, ker ob pokušanju piv in debatiranju o pivu (in vsem ostalem) ni bilo časa. :D


Ni komentarjev:

Objavite komentar