četrtek, 27. september 2018

Kralj Matjaž Dolga Brada


Ime: Kralj Matjaž Dolga Brada
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina za Kralj Matjaž, Novo mesto

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V zelo kratkerm se v naši dolenjski prestolnici obeta otvoritev prve prave pivnice, ki bo točila kraft piva. Med drugim pa bodo točili tudi svoje hišno pivo, ki so ga za njih zvarili v ajdovski pivovarni Pelicon. Za začetek bo na sporedu preprosti zlati ale poimenovan Dolga Brada.

Pivo nam v aromi ponudi zelo prijetne, nekoliko nežnejše tropske sadne pridihe, kjer se še posebej izkaže ananas. Le-ta pridiha izpod manjše in ne pretirano obstojne bele glave, ki pod seboj za krajši čas zastre srednje motno pivo zlato-rumene barve. V okusu ga zaznamuje nežnejša grenkoba, ki s seboj prinese nežno travnat občutek in nič kaj drugega. Zaključi ga še kratek in malenkost zeliščen pookus in to je to.

Gre za zelo preprosto, nežno on lahkotnejše pivo, ki prav zaradi tega deluje zelo osvežilno. Ob pitju Dolge Brade se ne pričakuje eksplozije okusov, saj za to tudi ni zvarjen, ampak gre za pivo, ki je zelo pitno, kot se za pivnico spodobi, ter predvsem dovolj preprosto, da še kakšnega pivca več potegne v svet kraft piva.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → čisto lepo pitno, pivo za "košnjo", sam pa sem vseeno ljubitelj bolj izrazitega karakterja - a se vseeno ne bom branil kakšne brade
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar