petek, 28. september 2018

Thirsty River Coronini


Ime: Coronini
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Temni IPA

Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ime Coronini je bolj kot pivopivcem najbrž poznano ljubiteljem kave - gre namreč za Tolminsko pražarno posebne kave, nekaj podobnega v svetu kave kot ima kraft v svetu piva. No, v edini bovški pivovarni pa so pripravili tudi posebno Coronini pivo. Njihovemu temnemu IPA pivu so namreč nekje v procesu dodali zajetno količino "coldbrew" kave in nastal je ta kavni temni IPA zvarek.

Že na pogled pivo s svojo precej temno kostanjevo barvo, ki ni črna, daje kavnat občutek. Takoj, ko pa se približamo kozarcu, lahko brez težav prepoznamo izjemno izrazito in kar močno aromo pražene kave, ki divja izpod večje, a ne ravno trajajoče pene le rahlo umazane bele barve - in le-ta ne pusti do besede nobenim drugim pridihom. V okusu se skriva nekaj nežnejše hmeljne grenkobe, ki pa jo kmalu popolnoma zakrije konkretno kavnat priokus, ki še nekaj časa pusti svojo sled na jeziku.

Coronini je tako resnično kavno pivo, ki bo zaradi svojih kavnatih lastnosti najbrž zelo všeč ljubiteljem te opojne pijače, po drugi strani pa ravno zaradi teh lastnosti ne bo ravno po meri tistim, ki kave ne pijejo. Sedaj vsaj ne boste rabili izbirati, a greste na kavo ali na pivo. Zakaj ne oboje!
Cena: 2,00€ (0,15l; točeno) - Thirsty River Brewing Pub (Bovec)




  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,5 / 5 → če bi bil pivec kave, bi mi bilo to pivo najbrž precej všeč, tako pa je kavni okus vseeno veliko preveč izrazit zame
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar