sreda, 5. september 2018

Ressel 57 Berliner Weisse Lemon


Ime: 57 Berliner Weisse Lemon
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Berliner weisse

Vsebnost alkohola: 3,1%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Številka 57 na Resslovi steklenici obeležuje letnico smrti poznanega izumitelja, po katerem pivovarna tudi nosi ime. Obenem pa je to berlinsko pšenično pivo tudi Resslov izlet v svet kislih piv - za začetek na najbolj možen nežen način.

Resslov berlinčan je rahlo motnikave in popolnoma blede zlate barve, skriva pa se pod večjo in obstojnejšo snežno belo kapuco. Nežno kruhasto sladno osnovo v aromi le malenkost prekrijejo sramežljivi limonini pridihi, ki pa kljub nežnosti pustijo svoj značaj. Prvi požirek nam usta s svojim kiselkastim značajem kar lepo potegne skupaj, kiselkastemu karakterju v okusu pa svoj pečat doda še rahel in osvežilen limonin karakter. Vse pa se na koncu izpelje v nežen, kiselkasto anravnan pookus.

Resslova 57-ka bo zaradi svoje sveže lahkotnosti, kiselkastega karakterja in skoraj omembe nevredne alkoholne stopnje več kot primerna za vroče temperature. Ima pa to pivo vseeno eno zelo veliko napako. Zapakirano je namreč v premajhno embalažo - vedro bi bilo veliko bolj primerno.
Cena: 3,00€ (0,33l; steklenica) - Brblarna (Novo mesto)




  • Country Pub (Veliki Podlog)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → super lahkoten in svež; pije in čuti se mi skoraj kot doma narejena, dodobra razredčena limonada - in to je super
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar