petek, 7. september 2018

HumanFish Oberlaibacher Gose


Ime: Oberlaibacher Gose
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Gose

Vsebnost alkohola: 3,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nekaj lahkotnega, nizkoalkoholnega in nekoliko kiselkastega je tisto kar najbolj sede v poletnih dneh. Tudi v HumanFish to dobro vedo, saj je njihovemu Oberlaibacher berliner weisse pivu sedaj sledil še gose - stil, ki ga zaznamuje kiselkasti in slankasti značaj, v HumanFish izvedbi pa tudi s sadnim twistom brusnic.

Vrhniški gose na prvi pogled popolnoma spomni na razredčen grenivkin sok - popolnoma motna in izjemno bleda rožnato-rdečkasta barva in manjša ter ne ravno obstojna bela glava poskrbita za ta del. V aromi pivce pokaže svoj sadni značaj, saj ga zaznamuje kiselkasta sadna nota, ki jo malenkost dopolni še blaga kruhasta prisotnost. Kiselkasti značaj v okusu je dovolj zaznaven in občuten, da nam usta kar lepo potegne skupaj, v ozadju pa kislino spremlja še nežen sadni priokus. Zaključek pripade konkretno izraženemu slanemu značaju, ki kar kliči, ne, kar kriči po še.

Oberlaibacher Gose je s svojo kombinacijo kisline in slanega priokusa, nizko alkoholno stopnjo ter zelo osvežilnim telesom skorajad popolno poletno pivo. Brez težav se zvrne kakšen več, poleg tega pa tudi pošteno osveži pivca.  




  • HumanFish TapRoom (Vrhnika)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → z dokaj konkretno kislekastim in solidno slankastim značajem je pivo povsem po mojih notah, mogoče je le sadni priokus in predvsem pridih malenkost presramežljiv - teče pa kot hudournik
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar