sobota, 29. september 2018

FEO American Wheat


Ime: American Wheat
Pivovarna: Pivovarna FEO, Kobarid

Stil piva: Pšenični ale

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Eden izmed dvojice novih zvarkov, ki jih je ekipa iz kobarida predkratkim zvarila, je tudi American Wheat - torej ne tisti tipični, tradicionalni nemški ali belgijski pšenični zvarek, ampak nekaj modernejšega, kar bi moralo biti bolj zahmeljeno v ameriškem stilu.

Kobariški pšenični ale se skriva pod manjšo belo glavo, ki pa ni ravno trajajoča in kaj kmalu razkrije popolnoma motno, oranžno-zlato obarvano telo. Aroma je tipično pšenična, nežna z rahlimi začimbami in ima kar malo postan (poten) pšenični vonj. Nežna sladkoba se predstavi v začetku okusa, le-ta pa ima blago saden karakter. Sledi ji zelo nežna grenkobica, ki je komajda zaznavna, preden se na koncu vse zaključi s krajšim pookusom.

American Wheat pivovarne FEO je zelo lahkega telesa, v bistvu na trenutke kar nekoliko izvodenelega. Zaznamuje ga nežnejši pšenični karakter, ki naredi celotno pivo nežno in precej preprosto, v bistvu tudi brez občutnejšega hmeljnega značaja.
Cena: 2,50€ (0,3l; točeno) - Hiša Polonka (Kobarid)




  • Hiša Polonka (Kobarid)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → pivo sicer ni napačno, s svojim nežnejšim pšeničnim karakterjem mi je kar v redu, a je kar precej vodenega, praznega telesa in pogrešam malo hmelja
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar