nedelja, 30. september 2018

Thirsty River Hop Rocket


Ime: Hop Rocket
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kaj pričakovati od piva po imenu Hop Rocket Hoppy IPA? Hja, konkretne hmeljne značilnosti, ki jih že tako prinese IPA stil, vendar še v nekoliko bolj zahmeljeni obliki. In Hop Rocket iz bovške pivovarne Thirsty River Brewing kar dobro sledi temu opisu.

Hmeljna raketa je na pogled izjemno motne in žareče zlato-oranžne barve, njen izgled pa dopolnjuje večja bela kremasta kupola, ki se le počasi sesede. Hmeljni značaj se zelo lepo pokaže in izkaže v prijetni in izraziti aromi, kjer se pokažejo arome tropskega sadja, še posebej sladke breskve in manga. Tudi v okusu hmeljni značaj ne zaostaja prav veliko, kajti srednje izrazita grenkoba ima soliden zeliščni značaj, proti koncu pa postane kar nekoliko ostra, preden rahlo pikanten pookus zaključi to izstrelitev.

Hop Rocket, ki je nekoliko bolj polnega telesa, zelo lepo ilustrira svoj hmeljni karakter, ki pa zna biti na trenutke kar malenkost oster. Seveda pa to napove že v samem imenu, tako da ne biti presenečen - tale raketa je kar ostra.
Cena: 2,00€ (0,15l; točeno) - Thirsty River Brewing Pub (Bovec)




  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → čeprav so mi po osnovi grenkobna IPA piva všeč, bi zaradi ostrine v tem morda vseeno želel malo več uravnovešenosti zaradi lažje pitnosti - ampak ni slabo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar