ponedeljek, 24. september 2018

Thirsty River Red Klas


Ime: Red Klas
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Pšenični ale

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Če vam zapaše nekaj pšeničnega, ampak ne v tradicionalno nemškem pšeničnem stilu, temveč v nekoliko bolj moderni, bolj hmeljeni obliki, potem lahko za vas brez težav poskrbijo tudi v Thirsty River pivovarni v Bovcu.

Njihov Red Klas, pšenični svetli ale, je precej motne in kar lepo žareče rdečkasto-jantarne barve, njegovo obleko pa zaključi še srednje veliko pokrivalo bele barve, ki tam kar dolgo postoji. Aroma s svojimi notami žitaric, kruha in kar zaznavnega sojinega pridiha morda ne deluje tako sveže kot bi morda pričakovali. Nekaj breskovega diha v ozadju, lahkotna grenkoba v začetku ter blag sladek sadni priokus v nadaljevanju pa poskrbijo za več svežine tudi v okusu, v zaključku pa to le še nadgradi nekoliko poprast občutek, ki spodbode naše brbončice.

Lahkotno telo in večja vsebnost mehurčkov v telesu v kombinaciji s prijetnim okusom ustvarijo prijetno in lahkotno pitno pivo, ki sicer le malenkost pokaže svoj pšenični značaj. Na prvi vdih sicer morda ne deluje tako, a gre za povsem solidno pivce.
Cena: 2,00€ (0,15l; točeno) - Thirsty River Brewing Pub (Bovec)




  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
  • Hotel Alp (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → nekoliko postana, sojasta aroma mi ne sede, v bistvu me kar malo moti, a je v okusu pivo povsem solidno
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 4/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar