torek, 11. september 2018

Omnivar Dubbel Date


Ime: Dubbel Date
Pivovarna: Omnivar Brewery, Ljubljana

Stil piva: Samostanski dubbel

Vsebnost alkohola: 7,6%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Belgijska samostanska tradicija varjenja piva v kombinaciji s popularnim sadežem iz Bližnjega Vzhoda. To nam prinaša Dubbel Date, samostanski temni ale, v katerega so fantje iz Omnivar, ki niso menihi, dodali še dateljne. Zakaj? Ker že stil piva sam po sebi s seboj prinese karakter suhega sadja. Menihi in dateljni - zakaj pa ne.

Pod srednje veliko in dokaj obstojno bež penasto glavo lahko zagledamo motno pivo bakrenega, skoraj kostanjevo rjavega odtenka. V nos nam prisopihajo nežnejše kvasne note, iz ozadja pa se v ospredje prerinejo zelo blagi pridihi suhega sadja, ki so na začetku res sramežljivi, veliko kasneje pa le zadihajo. V okusu na začetku prevlada rahlo sladek občutek, ki ga nato prevzame grenkobni značaj skupaj z dokaj izrazitim kvasastim občutkom, medtem ko je zaključek rahlo poprast in nekoliko žitno kiselkast.

Dubbel Date je nekoliko lahkotnejšega telesa, zaradi svojih blažjih lastnosti in višje vsebnosti CO2 pa deluje precej osvežilnega duha. Belgijski karakter je prisoten, a vseeno ni preveč izrazen in preoster, da ne bi v pivu uživali tudi tisti, ki jim taka piva načeloma niso najbližja.
Cena: 5,80€ (0,5l; steklenica) - Že v redu, Primož (Ljubljana)




  • Kimi Bar (Ljubljana)
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → všeč mi je, da j tipični belgijsko-kvasni karakter nekoliko zadržan, po drugi strani bi pa želel več značaja suhega sadja, torej dateljnov
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar