petek, 19. oktober 2018

Mali Grad Imperial Stout


Ime: Imperial Stout
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Cesarski stout

Vsebnost alkohola: 8,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Na mariborskem festivalu piva se je kamniška pivovarna Mali Grad prvič predstavila tudi s čisto pravim in konkretnim cesarskim stoutom - recimo, da njihov KBS ne štejemo ravno med cesarske stoute, ker je vseeno malenkost bolj "švoh" narave.

Kot se od tega konkretnega tsila piva pričakuje, tudi kamniški Imperial Stout že na prvi pogled s svojo popolno črnino daje prav mogočen vtis. Za krajši čas se pred tem seveda zakrije še z manjšim bež obarvanim ogrinjalom. Aroma je konkretna, lepo izrazna in resnično prijetna s svojimi sladnimi karakteristikami - čokolada, kakav, kava, vanilija in malo bourbon pridiha za piko na i. Tudi okus je solidno kavnat, malenkost pražen in z zelo nežno grenkobo v nadaljevanju, preden vse skupaj zaključi še srednje dolg pookus.

Kamniški Imperial Stout je nekoliko polnejšega telesa, čeprav ne ravno popolnoma polnega. Alkohol je kljub višji stopnji zelo lepo zakrit in skoraj neopazen, a še vedno je tam, prav tako pa je v okusu nekoliko bolj zadržane sorte in tako tudi malo bolj lahkotno piten tistim, ki ne posegajo ravno pogosto po cesarski pijači. 
Cena: 2,00€ (0,15l; točeno) - Maribor Beer Fest (Maribor)




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → v okusu je res malenkost bolj nežne sorte, prav tako bi mu sedlo še malo bolj polno telo, a je na drugi strani njegova aroma skorajda popolna - mogoče ne najboljši imperial stout, a vseeno zelo, zelo dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar