nedelja, 7. oktober 2018

Castra Dark Lager


Ime: Dark Lager
Pivovarna: Castra Pivovarna, Ajdovščina

Stil piva: Temni ležak

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V mladi ajdovski pivovarni Castra so po nekaj modernejših zvarkih iz sveta ale piv, sedaj poskrbeli še za nekoliko bolj klasično naravnane brbončice - pripravili so namreč njihovo verzijo tipičnega temnega ležaka. Stil piva, ki ga v bistvu dokaj redko srečamo pri domačih kraft pivovarjih.

Kot oglje črno pivo je v kozarcu pokrito z večjo puhasto glavo, ki je bež odtenka in se dokaj hitro izmakne. Izpod nje počasi in nežno prisopiha blaga aroma, ki pokaže le nekaj kruhastih not s čisto rahlim praženim dihom nekoliko kasneje. Okus je rahlo praženo kavnat, ravno prav prisotno in vseeno dovolj nežno. Kasneje se pridruži nekaj sladkobe, celo malenkost čokoladnega značaja, ki ji sledi nežna grenkoba, le-ta pa je komaj zaznavna. Ajdovski temni ležak pa se na koncu izpelje še brez kakšnega posebnega pookusa.

Temni ležak kot so ga navarili v pivovarni Castra je srednje polnega telesa in nežnejše arome, poleg tega pa tudi nekoliko nežnejšega okusa - a je ob tem vseeno dovolj karakteren in ponudi dovolj okusa, da se lahko reče, da gre za zelo v redu temni ležak.
Cena: 2,00€ (0,15l; točeno) - Maribor Beer Fest (Maribor)




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → načeloma so mi temni ležaki dokaj v redu pivo, a je med domačimi kar težko najdi kakšnega, ki bi izstopal - ampak tale je med tistimi, ki pa ponudijo nekaj več
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar