četrtek, 25. oktober 2018

Green Gold Mars Colony


Ime: Mars Colony
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: Jantarni ale

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Po tem, ko so se s svojo raketo Rocket Queen že zdavnaj odpravili an pod, so sedaj v pivovarni Green Gold Brewing končno dosegli rdeči planet. In veliki ljubitelji hmelja kot so, bodo sigurno tam postavili tudi novo kolonijo hmelja - kdo ve. Do takrat pa si raje odprite pločevinko dodobra nahmeljenega rdečega Mars Colony Hoppy Red Ale zvarka.

Pivo je na prvi pogled zelo motne in lepo žareče rdečkasto bakrene barve, kot se za Mars jasno tudi spodobi. Na njegovem površju pa se ustvari še manjša, puhasta glava umazano bele barve, ki se kmalu umakne. Iz notranjosti se pikažejo zelo všečne in precej konkretno izrazne sadne arome hmelja, med katerimi prednjačijo tropske note z melono in žvečilnimi gumiji. Srednje nežna grenkoba nam z rahlo pikantnim občutkom rahlo podraži po jeziku, družbo pa ji dela tudi nekaj blage sladne sladkobe bolj v ozadju, preden na vrsto pride nežnejši, a kar konkretno dolg pookus.

Jantarni ale, po osnovi bolj nežen, lahkoten in preprosto piten stil piva, postane z dodatkom savinjskega hmelja kar nekoliko bolj drzen, izrazitejšega okusa, a kljub temu ostane še vedno lepo uravnotežen in preprosto piten.
Cena: 2,00€ (0,15l; točeno) - Maribor Beer Fest (Maribor)




  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → lep dokaz, kako preprostemu pivu dodati nekaj karakterja, a še vedno ohraniti preprosto pitno pivo - simpatično, za vsakodnevno rabo
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar