četrtek, 4. oktober 2018

Hopsbrew Harvest Fox


Ime: Harvest Fox
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew,Selo pri Ihanu

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,8%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Hopsbrew zadnjih nekaj let vsako jesen pripravijo posebno trgatveno pivo - pivo v katerega dodajo sveže obran hmelj, ki pivu doda posebne, sveže karakteristike. Letos je častno mesto svežega hmelja pripadlo domači, savinjski sorti Styrian Fox.

Letošnja izvedenka trgatvenega piva je tako na izgled rahlo motnikave, zlato-jantarne barve, ter pokrita z manjšo in ne ravno obstojno belo peno. Styrian Fox pivu poda resnično vabljivo in precej izrazito aromo tropskega sadja, kjer se najbolj prikaže ananas, poleg pa je zaznati tudi nekaj not bezga. Medtem, ko je aroma na eni strani prijetno sadna, pa je okus na drugi strani srednje grenkoben z očitnim travnatim značajem, ki na koncu pusti daljši in kar zeliščno naravnan pookus.

Harvest s svežim hmeljem Styrian Fox je tako lažjega telesa in prijetne, vabljive in izjemno všečne sadne arome v kombinaciji s povsem tipičnim, svežim, travnatim okusom trgatvenih piv. Pivo povsem primerno sezoni.
Cena: 2,00€ (0,15l; točeno) - Maribor Beer Fest (Maribor)




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → v okusu je konkretno sveže hmeljno naravnan, kot pač mora biti - čeprav mi to ni najbolj pri srcu; na drugi strani pa ima izjemno vabljive aromatične značilnosti
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar