torek, 2. oktober 2018

Pelicon/Yeastie Boys I Don't Celebrate Every Day, But When I Do, I Drink Brut IPA


Ime: I Don't Celebrate Every Day, But When I Do, I Drink Brut IPA
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina v sodelovanju z Yeastie Boys, Wellington (Nova Zelandija)

Stil piva: Brut IPA

Vsebnost alkohola: 7,2%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Za peto obletnico svojega delovanja so v ajdovski pivovarni Pelicon skupaj z novozelandsko pivovarno Yeastie Boys, ki pa praznuje deseto obletnico, zvarili t.i. šampanjec med pivi. Pivo z izjemno dolgim imenon je namreč Brut IPA, ki v sebi skriva lipov med, polento in funky brett kvasovke. Vse najboljše!

Niti ne popolnoma motna in bleda slamnata barva zaznamuje izgled tega piva, dopolni pa ga še večja in precej kremasta bela glava, ki tam postoji kar dolgo. Arome je nekoliko nežnejše sorte, v njej pa se prepletajo blage arome belega vina in nekaj rahlih sadnih tonov - kot bi imeli pred sabo kozarec šampanjca, le da nekaj arome kasneje podari še dodatek medu. Tudi v okusu nam na začetku podari nekaj medene sladkobe, sledi pa srednje občutna in zelo suha grenkoba z zeliščnim značajem. Zaključek je precej suh in dejansko spomni na šampanjec.

Ta Brut IPA ima nek svoj poseben značaj, med katerim najbolj izstopa suh občutek, ki je seveda značilen za taka piva, čeprav se tudi medeni značaj pokaže kar lepo. Alkoholna stopnja pa ob tej suhosti pride kar lepo do izraza. Nekaterim bo to zelo všeč, drugim zna biti ta malo drugačen značaj nenavaden.




  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
  • Big Star Pub (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → sicer v redu, a na trenutke mi morda deluje malo prazno - tudi "brut/šampanjec/suh" značaj, ki ga lepo pokaže, mi že v osnovi ni preveč pri srcu - kot tudi ne šampanjec
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar