četrtek, 11. oktober 2018

Mali Grad Polkamadona


Ime: Polkamadona
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Festbier

Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

September je med drugim tudi čas za Oktoberfest, superce, pivske preste in domačo glasbo. Vsaj nekaj od tega vam lahko ponudijo tudi v Pivovarni Mali Grad, kjer so v čast temu pivksemu dogodku pripravili tudi svojo verzijo festivalskega ležaka - Polkamadona lager.

Žurerski ležak je odet v kar precej motnikave jantarno zlate barve, pokrit pa je še s srednje veliko in precej milnato glavo bele barve, ki kmalu pobegne z dogajanja. Ima precej nežno aromo, ki jo predstavljajo note razmočenega kruha in nič kaj drugega - nekoliko izvodeni. Tudi v okusu nas pozdravi kruhasti karakter s kar lepo zaznavno sladkobo v začetku, sledi nekaj zelo subtilnih namigov grenkobenga priokusa, za konec pa še blag in nekoliko poprast občutek.

Polkamadona je srednje nasitnega telesa, nežnega karakterja tako v aromi kot tudi v okusu, s svojimi dokaj sladkimi, kruhastimi in na koncu rahlo poprastimi značilnostmi pa ima tipičen nemški značaj. Brez dvoma bi bila dober spremljevalec tipični festivalski pojedini, ter tudi primerna za sueprco ali dve - če so vam seveda preprostejši ležaki pri srcu.
Cena: 2,00€ (0,15l; točeno) - Maribor Beer Fest (Maribor)




  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
  • Plac (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,4 / 5 → meni je presladek in preveč kruhast, ter po drugi strani premalo karakteren - a je obenem točno to, kar želi biti - festivalski ležak, preprost in piten (tudi v malo večjih količinah)
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar