ponedeljek, 1. oktober 2018

Pivo & Burger Fest 11 - Ljubljana, 29. in 30.9.2018


Tako, pa je kooončno spet prišel čas za druženje na sedaj že kultnem Pivo & Burger Fest. Pretekli vikend so s soncem obiskano ljubljansko tržnico zopet napolnili številni ljubitelji okusnih burgerjev in odličnih kraft piv.

Že 11. izvedba našega najljubšega zmenka je zopet dodobra napolnila ljubljansko tržnico - tako s ponudniki burgerjev, teh je bilo okoli 20, kot tudi s ponudniki kraft piva, ki se je točilo na 23 stojnicah, in seveda s številnimi obiskovalci, ki vedno znova dokazujejo, da je ta kombinacija res dobitna. 
Tako kot smo že vajeni iz preteklih let, se je med ponudbo burgerjev znašlo veliko klasično obarvanih burgerjev, kot tudi zelo veliko posebnih, sezonskih izvedb. Klasični goveji, pulled pork, ribji ali pa veganski (presenetljivo v redu). Z malo sira, z veliko ali pa tudi brez. Z zeljem, z ocvirki in seveda s slanino. S hruškami, z jabolkami ali pa z jagodami. Kombinacij res ogromno.  

Osebno pa so me najbolj zopet prepričali v Kavarani Tiskarni, kjer so povsem navdušili s Strawberry Kingom - kdo bi si mislil, da gredo jagode in ocvirki tako dobro skupaj v burgerju. Seveda pa je med poplavo okusnih (tako in drugače) burgerjev lahko skorajda vsak našel nekaj zase.

Še večja izbira pa je bila med tekočimi dobrotami. Na dogodku se je namreč dalo poskusiti preko 170 piv, različnih ponudnikov, različnih stilov in različne jakosti. Za boljši pregled vsega tekočega veselja pa so organizatorji letos izdali tudi priročno knjižico, v kateri so bila popisana skorajda vsa piva - tako si v vsakem trenutku lahko vedel kdo je zvaril pivo, v katerem stilu in koliko % prinese s seboj. Brez dvoma zelo dobra ideja. Zakaj pa skorajdavsa piva? Na veliko srečo ljubiteljev piva, naši pivovarji zelo radi večkrat presenetijo s popolnoma novimi, nenapovedanimi pivi - in tudi tokrat je bilo tako, kar je seveda dodalo še dodaten čar pohajkovanju med stojnicami. 
Na tokratnem Pivo & Burger Festu smo lahko med že poznanimi zvarki, tako domače kot tuje proizvodnje, srečali tudi 17 povsem novih domačih piv (če sem natančno štel in ponavadi mi gre to kar dobro od rok). 

Drugače pa so svoje hmeljne napoje ponujali domači pivovarji Barut, Bevog, Castra, Crazy Duck, Green Gold Brewing, Hopsbrew, HumanFish, Lobik, Loo-blah-nah, Maister, Omnivar, Adam Ravbar, Hopster, Mali Grad, Mister, Pelicon, Ressel, Union, Tektonik in 22Brewing. Nekoj uvoženega tekočega veselja pa so s seboj pripeljali Pivotoč, Že v redu Primož in Za Popen't Pivoteka. 
Vsega se je našlo - ležak, pšenično pivo, stout, sadno pivo, kislo pivo, IPA, pale ale in še in še. Nekateri lahkotni in preprosti, nekateri divji in kompleksni. Nekaj takih, ki so komajda pokazali kakšen %, nekaj takšnih, ki jih ni bilo strah napeti pivske mišice. Svetli, temni in vsi odtenki vmes. Če je kakšen obiskovalec med to popolavo piv ostal žejen ali ni mogel najti njemu ljubega stila potem sta le dve možnosti - ali je brezupen primer, ali pa sta bila dva dneva nazadnje le premalo. 

Z obiska svojega jubilejnega, 10. Pivo & Burger Festa, sem odhajal zadovoljen in z obilico novih zvarkov domačih varilcev piva. Seveda se bodo našli posamezniki, ki jim je na dogodku kaj manjkalo in tudi taki, ki jim je bilo česa preveč - najbrž bi se kakšno stvar dalo tudi izboljšati. Ampak zase pa lahko rečem le, da se kot ljubitelj tako burgerjev kot tudi piva, že veselim nadaljnjega druženja - kajti lep sončen dan, preživet v dobri družbi in v spremljavi okusne hrane in dobrega piva je po mojih standardih super dan. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar