petek, 19. oktober 2018

Crazy Duck Brusnica


Ime: Brusnica
Pivovarna: Crazy Duck Brewery, Žiri

Stil piva: Sadno pivo

Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Naslednje sadno pivo, ki so ga v žirovski pivovarni Crazy Duck dodali v svoj repertoar, v sebi skriva grenko-kislo sadno kombinacijo. Brusnica je tako nasledila malino in ribez, ter poskrbela za sadno osvežitev. 

Precej neobstojna in tanka bela glava pokriva popolnoma motno telo, nekako umazano-bledo-rožnate barvne kombinacije - ja, res izgleda kot sok. V aromi je pivo precej sramežljivo, a nežna sadna aroma vseeno pokaže nekoliko karakterja brusnic. Tudi v okusu je ta sadna račka rahlo bolj nežnega sadnega značaja, a je ta značaj brusnic vseeno nekoliko bolj očiten, saj pivce kar lepo pokaže svoj trpek, grenkobno-kiselkasti karakter. Medtem pa zeliščno-grenkobni značaj v pookusu še nekaj časa postane na jeziku.

Nekoliko sadno, nekoliko kiselkasto, predvsem pa nekoliko trpko sadno pivo ima lahkotnejše telo in s seboj prinese svež občutek. Brez dvoma nekoliko drugačni sadni okusi v pivu, namenjeni pa za poletno osvežitev.
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)




  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → brusnica mi je že sama po sebi nekoliko preveč trpka in v pivu pride kar lepo do izraza - kljub temu pa mi je osvežilno pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar