sreda, 3. oktober 2018

Barut EXP006 Barrel + Sour Gold + Bergamot


Ime: EXP006 Barrel + Sour Gold + Bergamot
Pivovarna: Barut Brewing and Blending, Kamnik

Stil piva: Kisli ale

Vsebnost alkohola: 6,3%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Barutovci nadaljujejo s svojo eksperimentalno serijo piv v nekoliko manjših in časovno omejenih izvedbah, tokrat že s kar šesto različico. Tudi tokrat gre za kislo pivo, ki se je več kot pol leta staralo v hrastovih sodih, nato pa še refermentiralo z bergamotom, ki doda pivu svoj značaj.

Eksperimentalna šestica je nekoliko motnikavega telesa in bakreno-jantarnega odtenka. Zakriva ga puhasta bela glava, ki je srednje velikosti in ne moremo reči, da ravno dolgo preživi. Predstavi se s prijetno aromatičnim značajem, ki smo mu bili priča že v nekaterih ostalih Barutovih zvarkih - nežna vinska kislina v začetku, le-ta ima mogoče celo malo kisastega značaja, za poseben značaj pa še nekaj karamelnega diha. Tudi v okusu se pojavi nežnejše kiselkast značaj, družbo mu dela nekaj zelo blage sladkobe in rahlo usnjeni značaj.

Šestica je precej lahkotnega telesa in dokaj nežnih kiselkastih lastnosti, kar dela pivo precej lažje pitno tudi za tiste, ki niso še zapriseženi ljubitelji kislih piv. Obenem pa je tudi zelo svežega značaja in osvežilnega duha. Ravno prav za še zadnje tople dni.
Cena: 3,00€ (0,15l; točeno) - Maribor Beer Fest (Maribor)




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → osvežilno in lahkotno pitno pivo, ki pa ga proti koncu kar nekoliko zmanjka v značaju; prav tako nisem zaznal kakega občutnejšega karakterja bergamota - še vedno pa dobro pivo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar