sreda, 10. oktober 2018

Lobik Larme Aigre


Ime: Larme Aigre
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Saison

Vsebnost alkohola: 7,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fantje iz mariborske pivovarne Lobik, ki nas redno in zelo pogosto preseneča z novimi zvarki, so sedaj predstavili še eno pivo iz svojega nabora kislih zvarkov. Kisla solza, kot bi se glasilo izvorno Larme Aigre ime, je saison staran v vinskih sodih, kjer se je nahajal tudi Lobikov flamski zvarek, preden so ga postarali še v drugih sodih.  V glavnem, zopet nekaj zanimivega iz štajerske prestolnice.

Solzica je kar precej motnega izgleda in temnejšega jantarnega odtenka, nahaja pa se pod srednje veliko in zelo neobstojno milnato belo glavo. Iz kozarca počasi pihljajo srednje izrazne kiselkaste note, ki jih spremlja lepo usnjena aroma, poleg pa se pridruži še čisto blag saden piš. Tudi v okusu pivo zaznamuje nežnejši značaj in sicer nežnejša kislina, spremlja pa jo usnjen priokus z nekaj občutka kisa in ne vina. Vse pa se zaključi z neženjšim pookusom.

Štajerski Larme Aigre je v osnovi zelo kompleksno sestavljeno pivo, katerega rezultat pa je nekaj precej nežnega (seveda, nežnega za svet kislega piva) in predvsem preprosto pitnega, skrito v lahkotnejše telo. Ena taka nekomplicirana kislica.
Cena: 1,50€ (0,15l; točeno) - Lajbah (Ljubljana)




  • Lobik Taproom (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → preprosta in prijetna kislica, ne izstopa kaj preveč posebej v nobenem aspektu, a je obenem v vseh zelo simpatična - kislica za piti
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar