petek, 26. oktober 2018

Mali Grad/Menin'c Patriot IPA


Ime: Patriot IPA
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik v sodelovanju z Domača Pivovarna pod Menino, Češnjice v Tuhinju

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Drugo kamniško sodelovanje pivovare Mali Grad se je odvilo z malo pivovarnico Menin'c, ki se nahaja le dober lučaj iz Kamnika. Skupaj so navarili nekaj po stilu klasičnega, to je IPA, ki pa je seveda povsem poseben - začinili so ga namreč s svežim hmeljem sorte Celeia in tudi s svežo meto.

Patriotsko pivo je razmeroma motne in žareče zlate barve, pokrije pa ga srednje velika bela glava, ki kar dolgo postoji na vrhu kozarca. V aromi je najprej zaznati nežne sladke hmeljne arome, ki jim malo kasneje sledi bolj obutna in predvsem sveža aroma mete. V okusu se pomešajo srednje izrazna hmeljna grenkoba in kar lepo prisotni sladki sadni priokusi, kasneje pa nazdor v pivu prevzame svež metin občutek. Le-ta v pookusu še dolgo pusti svojo sled, ki povsem spomni na bronhi bombone.

Če so vam všeč stari, dobri bronhi bomboni in svežina, ki jo prinašajo, potem kar hitro na en Patriot IPA, kajti tudi ta vam zna biti zelo všečen. Pivo v svoj grenkobni IPA okus zelo lepo vkomponira tudi izredno svež, metast značaj, ki je kar lepo izrazit in v ustih pusti tisti res svež značaj. Definitivno sveže pivo.
Cena: 3,50€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)




  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → metast, mentolni občutek mi je nekoliko preveč izrazit (res pa je, da nisem največji ljubitelj mentola) - pivo pa je drugače vseeno lepo pitno in čisto solidno
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar