nedelja, 29. april 2018


Ime: Coffee Stout
Pivovarna: Pivovarna Hopster, Podgrad

Stil piva: Stout

Vsebnost alkohola: 7,7%
Na voljo: točeno - steklenica


V pivovarni Hopster so za pivoljubce, ki so obenem tudi vsaj malo kavoljubci, pripravili poseben Coffee Stout. Pripravili pa so ga tako, da so pivu dodali kavo preden so ga zaprli v steklenice in sodčke.

Nastalo je temno, umazano rjavo pivo, že skorajda črno, pokrito s srednje veliko in precej obstojno rjavkasto glavo - že na pogled prikliče kavne spomine. Pražena aroma s svojimi kavnatimi notami najprej nežno objame, v ozadju pa se skrivajo še oreškasti dihi, ki so malo zadržani. V požirku se nam po ustih preganjajo slajši čokoladni in malenkost bolj občutni praženi kavni okusi. Dopolni jih grenkoba na koncu, v pookusu pa nam na jeziku še kar nekaj časa postane kavnat pookus.

Hopsterjev kavni stout ponudi nekoliko drugačno pivsko izkušnja, saj ga kar konkretno zaznamuje dodatek kave. To pa tudi pomeni, da morate biti vsaj nekoliko ljubitelj kave, če želite primerno uživati v tem pivu, saj zelo dobro združi in prikaže okuse obojega.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.